Kwasy Omega 3, 6 i 9
Kwasy Omega 3 to nie tylko wspieranie odporności. To cała masa dobroczynnych właściwości, począwszy od wspierania prawidłowego funkcjonowania mózgu po działanie antynowotworowe.
Organizm ludzki potrzebuje kwasów OMEGA 3 ponieważ wpływają one prozdrowotnie w szerokim spektrum na ludzki organizm.
Mózg zbudowany jest aż w 60% z kwasów tłuszczowych, z czego 25% to kwasy Omega 3 – dlatego też są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania centralnego systemu nerwowego.
Ponadto kwasy Omega 3:
- Przeciwdziałają otyłości poprzez hamujący wpływ na lipogenezę.
- Mają korzystne oddziaływanie na skórę, włosy i paznokcie oraz działanie lecznicze w przypadku schorzeń skórnych (np. atopowym zapaleniu skóry)
- Wpływają na prawidłowe funkcjonowanie systemu odpornościowego
- Wykazują działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne
- Wspierają leczenie stanów zapalnych przewodu pokarmowego: zapalenia jelit, choroby wrzodowej żołądka, czy dwunastnicy
- Mają działanie odwracające insulinooporność (poprawiają insulinowrażliwość), oraz redukują zaburzenia metaboliczne, zapobiegając rozwojowi zespołu metabolicznego i cukrzycy typu 2.
- Przyspieszają metabolizm oraz usprawniają procesy spalania tkanki tłuszczowej jednocześnie zapobiegają jej odkładaniu
- Odgrywają rolę w profilaktyce i leczeniu nowotworów
- Wpływają na prawidłowy rozwój i funkcjonowanie systemu nerwowego
- Zapobiegają chorobom mózgu oraz systemu nerwowego, takim jak: choroba Alzheimera, ADHD, dysleksja
- Obniżają ryzyko zawału serca i poprawia elastyczność ścianek tętnic
- Obniżają poziom trójglicerydów
Omega 3 ALA oraz Omega 6 LA należą do Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Niezbędnych, ponieważ nasz organizm nie jest w stanie ich samodzielnie wytwarzać. Dlatego muszą być dostarczane z zewnątrz, np. wraz z pożywieniem lub w formie suplementów.
Objawy braku odpowiedniej ilości omega-3 w diecie widać zarówno gołym okiem, na skórze, która staje się sucha i może nawet pękać, jak i w samopoczuciu. Obniża się nasza odporność, możemy mieć podwyższone ilości cholesterolu i trójglicerydów, a przez to nasz układ krwionośny gorzej pracuje.
Kwasy Omega z Oleju lnianego.
Unikalny, opatentowany proces produkcji olejów Leenvit umożliwia wyizolowanie czystych kwasów Omega 3+6+9 z roślin (z oleju lnianego). W jego wyniku powstaje najczystsza, naturalna forma kwasów Omega 3+6+9 w postaci monoestrów o zwiększonej biodostępności i bioretencji, bez jakichkolwiek dodatków, czy konserwantów. Produkty Leenvit nie zawierają szkodliwych substancji występujących w oleju lnianym, innych olejach roślinnych i tranie rybim, takich jak: metale ciężkie, związki cyjanogenne czy też pestycydy.
Sposób otrzymywania Leenvit® jest technologią całkowicie innowacyjną, pozwalającą zachować biologiczne właściwości substancji aktywnych – wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, tj. kwasów alfa-linolenowego (Omega 3, ALA) i linolowego (Omega 6, LA) przy udziale jednonienasyconego kwasu oleinowego (Omega 9, OA).
Pierwsza prozdrowotna przyprawa Omega 3 w sprayu. 100% natury.
Czyste kwasy Omega 3+6+9 w sześciu popularnych w kuchni całego świata smakach.
Możesz dodać przyprawę do każdego posiłku tworząc niespotykaną, indywidualną kompozycję smaku i zdrowia. Przyprawa Omega w sprayu świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, wykończenie sałatek, sosów, makaronów i innych potraw. Wystarczy rozpylić przyprawę na gotowe danie lub sałatkę i cieszyć się zdrowym, smacznym posiłkiem. Zaledwie 2,5 sekundy naciśnięcia aplikatora pokryje Twoje zapotrzebowanie na kwasy Omega 3+6+9. Chcesz dodać więcej? Śmiało!
Przyprawa Leenvit® jest połączeniem zdrowia i smaku.
Stanowi naturalny koncentrat kwasów Omega 3+6+9 wyizolowanych z oleju lnianego – naturalnie nie zawiera glutenu, GMO, konserwantów ani cukru. Jest produktem wegańskim.
Polecamy!
Wybierz swój smak Leenvit (kliknij smak, aby przejść do sklepu):
Czosnkowy – Chilli – Curry – Wasabi – Zielony pieprz – Kmin rzymski