BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g – AMYLON

BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g – AMYLON

3,99 

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %), ekstrakt waniliowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1495 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

142 w magazynie

Ilość:
Porównaj
SKU: 8594006666497 Kategorie: ,

Informacje dodatkowe

EAN

8594006666497

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach), CERTYFIKAT BIO

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g – AMYLON”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X