OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – BIO FOOD

OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – BIO FOOD

31,19 

SKŁADNIKI
olej rzepakowy* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3760 kJ/900 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

UWAGA
Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4°C.

Out of stock

Porównaj
SKU: 5902693122401 Categories: ,

Additional information

EAN

5902693122401

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach), CERTYFIKAT BIO

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA BEZGLUTENOWY BIO 500 ml – BIO FOOD”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X