FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – NATURAVENA

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – NATURAVENA

13,69 

SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1473 kJ/352 kcal
Tłuszcz 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g
Węglowodany 63,4 g
w tym cukry 3,2 g
Błonnik 7,7 g
Białko 20,2 g
Sól 0,017 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Brak w magazynie

Porównaj
SKU: 5902367408589 Kategorie: ,

Informacje dodatkowe

EAN

5902367408589

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach), CERTYFIKAT BIO

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – NATURAVENA”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X