CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO

CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO

1,79 

SKŁADNIKI
cukier, przyprawa korzenna (cynamon, goździki, owoc kolendry, liść laurowy, imbir, ziele angielskie) – 15 %.

OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu.

Przepis na ciasteczka korzenne
Składniki:
– 100 g skrobi ziemniaczanej
– 50 g mąki ryżowej
– 50 g cukru
– 2 żółtka
– 40 g masła
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1-2 łyżeczki cukru korzennego

Sposób przyrządzenia:
1. Skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową, cukier i proszek do pieczenia wysyp na stolnicę
2. Dodaj posiekane MASŁO, żółtka i cukier korzenny. Szybko zagnieć ciasto. Jeżeli ciasto będzie bardzo miękkie, to włóż je do lodówki na 30 minut
3. Następnie ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wytnij różne wzory ciasteczek
4. Ciasteczka ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

59 w magazynie

Ilość:
Porównaj
SKU: 5900038002425 Kategorie: ,

Informacje dodatkowe

EAN

5900038002425

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „CUKIER KORZENNY BEZGLUTENOWY 32 g – CELIKO”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X