BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 33 g – BIOVEGAN

BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 33 g – BIOVEGAN

7,09 

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* 1,6 %, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 500 ml napoju roślinnego/mleka; 3-4 łyżki cukru trzcinowego lub innego słodzika
1. Wymieszać ok. 100 ml napoju roślinnego/mleka z zawartością torebki na gładką masę.
2. Pozostały płyn (400 ml) zagotować z cukrem/słodzikiem. Dodaj wymieszany proszek.
3. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty, cały czas mieszając.

Wskazówka: Małe miseczki opłucz zimną wodą, napełnij bezpośrednio ciepłym budyniem, poczekaj, aż ostygną i wyłóż na talerz.
Udekoruj wiórkami gorzkiej czekolady oraz owocami i gotowe!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g sypkiego budyniu
Wartość energetyczna: 1498 kJ/353 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,41 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, ŁUBIN i orzechy.

UWAGA
Konsystencja może się różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napoju ryżowego).

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

Brak w magazynie

Porównaj
SKU: 4005394286197 Kategorie: ,

Informacje dodatkowe

EAN

4005394286197

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach), CERTYFIKAT BIO

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „BUDYŃ WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO 33 g – BIOVEGAN”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X