SOS SOJOWY SŁODKI TERIYAKI WOK BEZGLUTENOWY BIO 240 ml – TERRASANA

SOS SOJOWY SŁODKI TERIYAKI WOK BEZGLUTENOWY BIO 240 ml – TERRASANA

24,09 

SKŁADNIKI
tamari* (woda, ziarna SOI*, sól morska, solone shochu*, koji), woda, cukier z kwiatów kokosa*, ocet winny biały*, mirin* (słodki ryż*, shochu*, ryż*, koji), skrobia z tapioki*, imbir w proszku*, czosnek w proszku*, cebula w proszku*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ten gotowy do użycia sos do woka jest w 100 % ekologiczny i ma krótką listę składników. Głównym jego składnikiem jest japońskie tamari (sos sojowy), a słodzony jest cukrem z kwiatów kokosa.
Nadaj japońskiego akcentu swoim potrawom z warzyw i ryżu za jednym nalaniem.

SPOSÓB UŻYCIA
Smażyć na woku warzywa i substytut mięsa (takie jak tofu lub seitan) przez kilka minut. Dodać dużą porcję sosu teriyaki i podgrzewać, aż danie nabierze odpowiedniego smaku. Podawać z ryżem lub makaronem.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 439 kJ/104 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 13 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 4,0 g
Sól: 5,7 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Out of stock

Porównaj
SKU: 8713576173437 Categories: ,

Additional information

EAN

8713576173437

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SOS SOJOWY SŁODKI TERIYAKI WOK BEZGLUTENOWY BIO 240 ml – TERRASANA”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X