TORTELLONI SZPINAK I RICOTTA 250 g – NOVELLE

TORTELLONI SZPINAK I RICOTTA 250 g – NOVELLE

8,49 

SKŁADNIKI
ciasto makaronowe (72 %) [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana** (19,4 %)]; nadzienie z serem Ricotta i szpinakiem (28 %) [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER Ricotta (21,5 %) (MLEKO, SERWATKA z (MLEKA), sól), szpinak 14,3 %, margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, SOJOWY, rzepakowy, woda), SER topiony w proszku (MLEKO, SERWATKA z MLEKA, sól, enzymy), sól, aromaty, przyprawy].
(**jaja z chowu ściółkowego)

OPIS
Produkt pasteryzowany, suszony.
Tortelloni Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem z sera ricotta i szpinakiem.
Tortelloni Novelle produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortelloni Novelle jest tak smaczne.
Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 16 minut w osolonej wodzie.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini.
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1538 kJ/364 kcal
Tłuszcz: 6,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 15 g
Sól: 1,6 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.

Out of stock

Porównaj
SKU: 5900354039754 Categories: ,

Additional information

EAN

5900354039754

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “TORTELLONI SZPINAK I RICOTTA 250 g – NOVELLE”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X