JABŁKO PUFFINGOWANE BIO 15 g – PUFFINS

JABŁKO PUFFINGOWANE BIO 15 g – PUFFINS

6,09 

SKŁADNIKI
100 % suszone jabłko ekologiczne.

OPIS
Puffing, czyli suszenie w próżni, pozwala uzyskać susz o unikalnych własnościach, nieosiągalnych metodami konwencjonalnymi. Wszystko za sprawą obniżonego ciśnienia energii o odpowiednio dobranej mocy. W procesie suszenia, który jest realizowany w naszej specjalnej suszarce MIVAC-3, wyeliminowane są wszystkie niekorzystne czynniki wpływające na jakość otrzymywanego suszu. Proces suszenia jest bardzo krótki – zwykle trwa około 3 minut. Ponadto, dzięki utrzymaniu w komorze niskiego ciśnienia, znacznie obniżona jest temperatura wrzenia wody i tym samym temperatura owoców w trakcie procesu suszenia.
Suszone owoce powstałe w procesie puffingu wyróżniają się charakterystycznym efektem spulchniania suszonych kawałków owoców lub warzyw – jest to tzw. efekt “puffingu”.

Powstający tą metodą susz ma unikalne własności:
zachowane są składniki aktywne biologicznie
suszone owoce i warzywa mają strukturę porowatą (chrupiącą) o silnych własnościach higroskopijnych.
To dzięki temu owocowe i warzywne Puffinsy są lekkie, bardzo chrupiące i pełne smaku. Ich wygląd i struktura jest też najbardziej zbliżona do oryginalnych, świeżych produktów.
Doskonały dodatek do musli, smoothie czy jako przekąska w ciągu dnia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1413 kJ/334 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 70 g
Błonnik: 12 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,07 g

UWAGA
Pomimo wysokich standardów jakości, w naturalny sposób mogą występować twarde struktury.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Brak w magazynie

Porównaj
SKU: 5901685102650 Kategorie: ,

Informacje dodatkowe

EAN

5901685102650

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „JABŁKO PUFFINGOWANE BIO 15 g – PUFFINS”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X