Owoce liofilizowane
Produkty żywnościowe liofilizowane, najczęściej owoce i warzywa, to bogactwo smaku i wartości odżywczych. Dzięki specjalnej technice produkcji - tzw. liofilizacji - produkty te zatrzymują wszystkie wartości odżywcze a także naturalny kolor i smak, a niekiedy też cały kształt.
W
Źródła wapnia w diecie wegańskiej to temat na czasie. Wiele osób zastanawia się, jak dostarczyć organizmowi pierwiastka, tak potrzebnego dla mocnych kości, nie spożywając przetworów mlecznych. Odpowiadamy zatem na to pytanie
Zapotrzebowanie na wapń
Wapń jest magazynowany w kościach i
Dieta KETO. W ciągu ostatnich kilku lat dieta ketogeniczna zaczęła cieszyć się coraz większą popularnością i jest doceniana przez coraz większe grono ludzi.
Rośnie zarówno świadomość na temat samej diety keto
jak i zapotrzebowanie na produkty niezbędne do jej prawidłowego stosowania
Jak czytać etykiety produktów - okazuje się, że analiza składników produktu to całkiem prosta sprawa, jeśli pamiętamy o kilku podstawowych zasadach. Przedstawiamy najważniejsze z nich.
Czytanie etykiet produktów spożywczych to ważna umiejętność, która przynosi wiele korzyści - przede wszystkim z
Żywność ekologiczna to temat obecnie bardzo na czasie. Obalamy więc kilka podstawowych mitów na temat żywności produkowanej w zrównoważony sposób.
Żywność ekologiczna to temat wzbudzający coraz większe zainteresowanie.
Zrównoważony rozwój w żywności to podejście, które łączy zdrowe odżywianie się z poszanowaniem