Owoce liofilizowane
Produkty żywnościowe liofilizowane, najczęściej owoce i warzywa, to bogactwo smaku i wartości odżywczych. Dzięki specjalnej technice produkcji - tzw. liofilizacji - produkty te zatrzymują wszystkie wartości odżywcze a także naturalny kolor i smak, a niekiedy też cały kształt.
W
Orkisz to zboże należące do gatunku pszenicy. Jest jednym z najstarszych roślin uprawnych na świecie. Pszenica orkisz (zwana też szpelcem lub orkiszem) charakteryzuje się długim źdźbłem, mierzącym około 110 cm. Jej kłos wyróżnia się grubą łuską, która chroni ziarna
Mleko roślinne
Mleko roślinne to coraz popularniejszy wybór konsumentów. Zgodnie z prawem UE nazwa ‘mleko’ zastrzeżona jest jednak dla produktów odzwierzęcych, czyli dla mleka krowiego, koziego czy też owczego. Natomiast alternatywa takiego mleka, otrzymywana z roślin, to napój roślinny. Napój