Babeczki cytrynowe magdalenki

babeczki cytrynowe

Babeczki cytrynowe



Siemię lniane – zamiennik jajka

Żeby z powodzeniem zastąpić w przepisach jajko, wystarczy zmieszać siemię lniane z gorącą wodą. Substancje zawarte w nasionach lnu pod wpływem temperatury zmieniają konsystencję, która zaczyna przypominać ciągnące się białko surowego jajka. To również świetny sposób na wprowadzenie do diety mnóstwa składników zawartych w siemieniu lnianym, które nie bez powodu jest wymieniane w gronie tzw. superfoods.

Aby uzyskać ‘1 jajko’ należy połączyć 1 płaską łyżkę zmielonego siemienia lnianego z 4 łyżkami gorącej wody i odstawić na chwilę, aż będą miały konsystencję żelu. (Siemię lniane równie dobrze sprawdzi się także w przepisach na wegański biszkopt, chleby, ciasta czy naleśniki).

 

Co możesz potrzebować do tego przepisu:

Showing 1 – 5 of 5 results Showing all 5 results Showing the single result No results found
Sort by Price low to high
Filtruj Sort results
Reset Zastosuj
Zdjęcie
Produkt
Cena
Ilość
Dodaj
1,59 
Max: 36831
Min: 1
Step: 1
1,68 
Max: 1957
Min: 1
Step: 1
6,99 
Max: 1148
Min: 1
Step: 1
9,99 
Max: 5516
Min: 1
Step: 1
10,40 
Max: 1340
Min: 1
Step: 1

 

 

Wypróbuj także:

Budyń jaglany – przepis podstawowy

 

Racuchy pełnoziarniste z bananem i amarantusem

 

2 thoughts on “Babeczki cytrynowe magdalenki”

  1. Zapraszamy do dyskusji i komentawania tekstu. Wszystkie komentarze podlegają akceptacji przez administratorów strony Green-Eater.pl. Dane osobowe nie są publikowane, ale są wymagane do zamieszczenia komentarza.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *