Jaglanka pina colada

jaglanka-pina-colada

Jaglanka, czyli płatki jaglane zalane gorącym mlekiem lub po prostu gorącą wodą. Do tego dodatki, na jakie tylko nam przyjdzie ochota. Dziś proponujemy jaglankę w wersji ananasowo-kokosowej, czyli Piña colada.

Składniki na 1 porcję:
Płatki jaglane błyskawiczne – 3 łyżki
Mleko roślinne kokosowe – 100 ml
Ananas (najlepiej świeży – 2 plastry), ananas w zalewie lub mus ananasowy
Wiórki kokosowe – 3 łyżki

opcjonalnie: *syrop daktylowy, chipsy kokosowe

 

Przygotowanie:
Suche płatki jaglane mieszamy z wiórkami kokosowymi i zalewamy gorącym mlekiem kokosowym. Sam wrzątek lub dowolne inne mleko roślinne też się oczywiście doskonale nada. Czekamy, aż napęcznieją. Wykładamy pokrojonego ananasa / mus ananasowy. Na koniec polewamy syropem daktylowym i posypujemy chipsami z kokosa.

Jaglanka pina colada. Aby przygotować taką jaglankę możesz użyć:

 

Showing 1 u2013 7 of 7 results Showing all 7 results Showing the single result No results found
Sort by Price low to high
Filtruj Sort results
Reset Zastosuj

 

Jaglanka to bez wątpienia doskonały pomysł na zdrowe śniadanie.

Kasza jaglana to jedna z najstarszych i najzdrowszych kasz. Stanowi bogactwo składników mineralnych (dostarcza magnezu, wapnia, fosforu, potasu i żelaza), witamin (zawiera witaminę B, E oraz lecytynę, które poprawiają pamięć, koncentrację i ogólną kondycję organizmu), antyoksydantów.
Jaglanka jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu, dlatego jest polecana osobom na diecie bezglutenowej.

Istotnie warto sięgać po tę smaczną i zdrową kaszę i płatki.

jaglanka kokos

Ekologiczne wiórki kokosowe

Plantacje kokosowe mogą być zarówno ekologiczne, jak i konwencjonalne.
Produkcja wiórków kokosowych i innych produktów z miąższu kokosa może mieć różny wpływ na środowisko, w zależności od praktyk stosowanych przez producentów.

Ekologiczne plantacje stosują metody uprawy zgodne z zasadami zrównoważonego rolnictwa. To oznacza, że nie używają sztucznych nawozów ani pestycydów, a także dbają o zachowanie różnorodności biologicznej. Konwencjonalne plantacje mogą wykorzystywać chemikalia, które wpływaja negatywnie na środowisko.

Ekologiczne metody obejmują ręczny zbiór owoców, co minimalizuje niszczenie środowiska naturalnego. Ponadto ekologiczne firmy starają się ograniczać emisję CO2 poprzez wybór bardziej zrównoważonych opcji transportu. Firmy, które dążą do zrównoważonej produkcji, dbają o minimalizowanie jej wpływu na środowisko. Może to obejmować recykling opakowań, ochronę bioróżnorodności a także wspieranie lokalnych społeczności.

Wybierając produkty, warto zwracać uwagę na certyfikaty ekologiczne lub informacje na temat produkcji dostępne na opakowaniach.

jaglanka kokos

 

Może spodoba ci się również:

Budyń jaglany – przepis podstawowy

Przejdź do sklepu:

zdrowa żywność sklep

Dyskusja na temat “Jaglanka pina colada”

  1. Zapraszamy do dyskusji i komentawania tekstu. Wszystkie komentarze podlegają akceptacji przez administratorów strony Green-Eater.pl. Dane osobowe nie są publikowane, ale są wymagane do zamieszczenia komentarza.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *