Spaghetti z kremowym sosem bardzo łatwo przyrządzić także w wersji wegańskiej. Potrzebujemy nie śmietany, a orzechów nerkowca. Sprawdź przepis!
Suszone pomidory mają wiele zalet i są cenione za swoje właściwości odżywcze oraz zdrowotne. Przede wszystkim zawierają dużą ilość likopenu, który
Kotlety z komosy ryżowej ze szpinakiem to ciekawa propozycja na obiad lub kolację.
Komosa ryżowa, znana również jako quinoa, to superżywność, która zyskała ogromną popularność dzięki swoim wyjątkowym właściwościom odżywczym i zdrowotnym. Oto kilka kluczowych zalet komosy ryżowej:
Komosa ryżowa jest
Makaron z sosem to jedno z tych dań, które potrafią zachwycić smakiem i aromatem. Można je przygotować stosunkowo szybko, jest pożywne. Dziś proponujemy makaron z kremowym sosem dyniowym z dodatkiem orzechów laskowych (koniecznie prażonych :) ), które nadadzą potrawie
TOFU TERIYAKI to szybki i pyszny obiad w azjatyckim stylu, który możecie śmiało zabrać ze sobą do pracy w pojemniku do lunchboxa. Niewątpliwie dania w sosie teriyaki to eksplozja smaku umami.
To popularne danie kuchni japońskiej, które łączy w sobie
Sałatka makaronowa to ekspresowe do przyrządzenia i sycące danie. Dodatek oleju lnianego dopełnia je niepowtarzalnym smakiem i jednocześnie zapewnia konkretną porcję zdrowych tłuszczy i kwasów omega. Bakłażan to niezwykle wszechstronne warzywo, które można wykorzystać w wielu smacznych i kreatywnych przepisach.