Leczo z soczewicą zieloną

Przepisy

leczo z soczewicą

Leczo z soczewicą zieloną

Leczo z soczewicą zieloną - to proste warzywne leczo dostarczy witamin, białka i energii. Nasiona soczewicy są cenione za wartości odżywcze i zdrowotne a także szerokie zastosowanie w kuchni.Soczewicę można wykorzystać w różnorodnych daniach, od zup po sałatki i dania
sałatka makaronowa z cukinią i tofu

Sałatka makaronowa z cukinią i tofu

Sałatka makaronowa z warzywami i tofu to szybka i pożywna potrawa. Wysokobiałkowy makaron z zielonego groszku, z dodatkiem tofu dostarczy solidną porcję białka a oliwa z oliwek zdrowych tłuszczów.         Zielony groszek jest jednym z najlepszych źródeł pełnowartościowego roślinnego białka. Ilość
spaghetti bolognese

Spaghetti Bolognese z tofu

Spaghetti Bolognese - znane również jako spaghetti z sosem bolońskim, to klasyczne danie włoskie, które zdobyło popularność na całym świecie. W tradycyjnym sosie bolońskim używa się mięsa wołowego i wieprzowego. Dziś polecamy spaghetti bolognese w wydaniu wegańskim - z
curry z ciecierzyca

Curry z ciecierzycą – szybkie

Curry z ciecierzycą. To pomidorowe curry przygotujesz w paręnaście minut. Curry z ciecierzycą Składniki na 3-4 porcje:Ryż basmati - 250gPassata pomidorowa - ok 300g1 nieduża cebula pokrojona w piórka1 ząbek czosnkuPrzyprawa curry - 1 łyżeczkaSól, pieprz do smaku1 puszka gotowanej ciecierzycyolejAby
X