TOFU TERIYAKI to szybki i pyszny obiad w azjatyckim stylu, który możecie śmiało zabrać ze sobą do pracy w pojemniku do lunchboxa. Niewątpliwie dania w sosie teriyaki to eksplozja smaku umami.
To popularne danie kuchni japońskiej, które łączy w sobie
Sałatka makaronowa to ekspresowe do przyrządzenia i sycące danie. Dodatek oleju lnianego dopełnia je niepowtarzalnym smakiem i jednocześnie zapewnia konkretną porcję zdrowych tłuszczy i kwasów omega. Bakłażan to niezwykle wszechstronne warzywo, które można wykorzystać w wielu smacznych i kreatywnych przepisach.
Leczo z soczewicą zieloną - to proste warzywne leczo dostarczy witamin, białka i energii.
Nasiona soczewicy są cenione za wartości odżywcze i zdrowotne a także szerokie zastosowanie w kuchni.Soczewicę można wykorzystać w różnorodnych daniach, od zup po sałatki i dania
Babeczki cytrynowe w wersji wegańskiej - sprawdzą się idealnie jako babeczki lub w większej formie, np. keksówce lub innym kształcie.
Babeczki cytrynowe
Składniki na 12 sztuk:Mąka pszenna tortowa - 250 gCukier puder - 80 gCukier cytrynowy (lub cukier ze skórką cytrynową
Sałatka makaronowa z warzywami i tofu to szybka i pożywna potrawa. Wysokobiałkowy makaron z zielonego groszku, z dodatkiem tofu dostarczy solidną porcję białka a oliwa z oliwek zdrowych tłuszczów.
Zielony groszek jest jednym z najlepszych źródeł pełnowartościowego roślinnego białka. Ilość