FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g – BIO PLANET

FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g – BIO PLANET

13,99 

SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka kidney 100 %.

OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1159 kJ / 276 kcal
Tłuszcz – 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g
Węglowodany – 29 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik – 28 g
Białko – 26 g
Sól – 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

96 w magazynie

Ilość:
Porównaj
SKU: 5902983782681 Kategorie: ,

Informacje dodatkowe

EAN

5902983782681

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach), CERTYFIKAT BIO

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 500 g – BIO PLANET”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X