MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN

15,69 

SKŁADNIKI
płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska.

OPIS
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik (góra – dół) do 190 stopni Celsjusza
2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym
3. Wsyp mieszankę do miski
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny
6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1369 kJ/322 kcal
Tłuszcz – 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 51 g
w tym cukry – 0,9 g
Białko – 12 g
Sól – 2,1 g

INFORMACJA ALLERGENNA
Może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

293 in stock

Ilość:
Porównaj
SKU: 5902837810713 Categories: ,

Additional information

EAN

5902837810713

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X