MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN

18,09 

SKŁADNIKI
mąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6 %, płatki teff, nasiona chia – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól kłodawska.

OPIS
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z jagodami goji. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1678 kJ/402 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 17 g
Białko: 14 g
Sól: 1,6 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

82 w magazynie

Ilość:
Porównaj
SKU: 5902837810188 Kategorie: ,

Informacje dodatkowe

EAN

5902837810188

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWA 500 g – PIĘĆ PRZEMIAN”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X