MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g – BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g – BAUCK HOF

18,19 

SKŁADNIKI
płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 84 %, len złocisty mielony*, mielone łuski babki jajowatej*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2 %, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego [88 %])

OPIS
Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml letniej wody.
1. Nagrzej piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra – dół.
2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut.
3. Mokrymi dłońmi podziel ciasto na osiem równych części, uformuj kulki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości.
4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
5. Po około 35 minutach wyjmij bułki z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Wskazówka: Bułki dobrze nadają się do zamrażania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1540 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 8,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 14 g
Białko: 13 g
Sól: 1,8 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i ŁUBIN.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

211 in stock

Ilość:
Porównaj
SKU: 4015637015224 Categories: ,

Additional information

EAN

4015637015224

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach), CERTYFIKAT BIO

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK OWSIANYCH BEZGLUTENOWA DEMETER BIO 350 g – BAUCK HOF”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X