PEKTYNA JABŁKOWO – CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g – BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

PEKTYNA JABŁKOWO – CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g – BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

41,00 

SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100 %.

OPIS
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

UWAGA
Produkt sezonowy – dostępny od czerwca do września (włącznie).

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

82 w magazynie

Ilość:
Porównaj
SKU: 5907709953376 Kategorie: ,

Informacje dodatkowe

EAN

5907709953376

Typ produktu

WEGAŃSKI, BEZ GLUTENU (w składnikach)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „PEKTYNA JABŁKOWO – CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g – BATOM (PRODUKT SEZONOWY)”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

X